“Стана ясно, че в ЕС и по света изборите са

...
 “Стана ясно, че в ЕС и по света изборите са
Коментари Харесай

Проф. Румен Гечев: Ще настояваме да се запазят помощите за българските домакинства и бизнес


 
“Стана ясно, че в Европейски Съюз и по света изборите са с хартиени бюлетини, а тези с машини са изключение. Имаше страни, които опитваха и по интернет, само че се отхвърлиха. В това число и членки на Европейски Съюз като Естония и Нидерландия да вземем за пример. Ние се връщаме към европейската процедура. В последна сметка се оказва, че много от българите не гласоподават, тъй като се тормозят от машините или да не се изложат, когато отидат да гласоподават. ” Това съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “ проф. Румен Гечев в предаването „ Офанзива “ на Nova News.
„ Това, което ме кара да мисля, че най-вероятно ще има държавно управление е фактът, че служебното държавно управление не внася план на бюджета. Те на процедура не извършват закона, което ще рече, че остават 2 разновидността. Ако бяха внесли план на бюджета, тогава е по-голям разновидността да се одобри бюджетът, да няма държавно управление и да отидем на избори. Трябва да има кабинет, другояче отиваме на аварийния вид по Конституция – да важи бюджета от 22-ра година. А при тази инфлация няма по какъв начин да бъдат вързани финансите. Според мен по-вероятно е да се сформира кабинет с трети мандат, който най-вероятно ще бъде кабинет с плаващо болшинство, което да поддържа авансово съгласувани сред главните партии промени “, сподели проф. Гечев за опциите по отношение на сформиране на постоянно ръководство.
Той бе безапелационен, че Българска социалистическа партия би трябвало да взе участие в държавно управление, в случай че има тази опция. „ Защото ние имаме опит и положителни фрагменти. Ние сме подготвени, в случай че участваме в такива взаимни планове, само че няма никакъв проблем да бъдем и съпротива. Ние можем да сме градивна съпротива. Който и да ръководи, ще би трябвало да се преценява с нас “, акцентира социалистът.
„ Тези, които гласоподаваха против договорката за F-16 желаеха да защитят ползите на България. Тук има ползи на България, които не са предпазени. В подписаният контракт през 19-та година е подписан празен чек. Първият разбор сподели, че самолетите, които България 19-та година, за съпоставяне със Словакия и Бахрейн, са 40-50 милиона по-скъпи. Няма такава страна, която да не си отбрани интереса при сключването на контракта. Чекът тук е празен, тъй като американската страна може да трансформира цената както си желае. Това касае и вторите самолети - и те нямат никаква гаранция. Не се знае какви ще бъдат цените на аварийните елементи и какъв брой биха коствали ремонтите “, изясни националният представител от левицата за безапелационната позиция на Българска социалистическа партия по повод закупуването на новите самолети. Той уточни, че Българска социалистическа партия имат ясна и безапелационна позиция, която пазят още доста преди „ Възраждане “ да зародят като партия.
„ Много се веселя, че и 12 души от Политическа партия не са одобрили този план, прави им чест “, добави социалистът.
„ Основните ни претенции за бюджета са да се запазят помощите, които българската страна обезпечава на семействата. Искаме да се резервира и поддръжката през бюджета за българските компании, изключително за дребните и междинни. Искаме да се продължи и разшири политиката на преразпределение на част от облагите на компании, които образуват ненормално високи облаги заради геополитическата конюнктура. И да включим в това освен държавните енергийни сдружения, само че и частните. Трябва да осигурим условия, при които семействата и бизнеса да минат умерено през зимния сезон “, разяснява проф. Румен Гечев във връзка с бюджета.
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР